MISSION

     

 

 

Watoto skoleprojekt

 

                                                                                              

 

Vores logo er livets træ fra

tabernaklet i Sct. Andreas kirke

 

 

Vil du være med til at gøre en forskel for pigerne i Kashumo pigeskole, og være med til at sikre deres skolegang fra 1. til 6. Klasse?

I 2010 startede Watoto skoleprojekt med at støtte tre førsteklasser fra deres 1. skoledag. Pigerne går nu i 4. klasse. Foruden disse har Watoto skoleprojekt påtaget sig at støtte tre nye 1.klasser der startede i september 2013.  

Skoleprojektet betaler nu skolegang for i alt 312 piger.

 

 

   

Det koster ca. 15 kr. i skolepenge per barn per måned. Forældrene betaler desuden et engangsbeløb hvert år på ca. 34 kr. til administration og andre udgifter.

 

Vores forening og projekt hedder: Watoto skoleprojekt

 

Watoto betyder ”alle børn”. Vores mål er med tiden at støtte flere klassetrin i pigeskolen, og senere også elever fra drengeskolen, der ligger lige i nærheden.

Selvom det med vore øjne er billigt at gå i Kashumo pigeskole, er selv det lille beløb for meget for mange af de små pigers forældre. Hvis ikke skolepengene betales hver måned til tiden, får den lille pige ikke lov til at komme ind i skolen, men sendes hjem indtil skolen har modtaget pengene. Den usikkerhed gør skolegangen uregelmæssig og vanskelig.

Kashumo pigeskole er blot én af 25 skoler i byen Bukavu-Bagira der ligger ved Kivu søen i det nordøstlige Congo.

 

Pigerne går i skole hver dag 5-6 timer. De små går om morgenen, og de store er delt op i to grupper, en der går om morgenen og en, der går om eftermiddagen. De har alle en simpel skoleuniform, men ofte har forældrene ikke råd til hverken at købe sko, eller til at give dem mad om morgenen før de skal i skole. Med tiden ønsker vi selvfølgelig også at hjælpe med skoleuniformer, sko, materialer og især et måltid mad. Mad er dyr.

Pigerne har hver en lille tavle, de skriver på med kridt og må viske ud, når der skal skrives mere. På trods af disse meget simple undervisningsmaterialer lærer de alligevel alle de grundlæggende fag, og er i stand til at fortsætte i en anden skole bagefter, hvor de kan studere videre indtil afsluttet studentereksamen efter 12.klasse. Nogle får endog en universitetsuddannelse.

 

                                                                                                      

Hvert menneske er unikt og værdifuldt.

Skolegang burde være en ret for alle børn i hele verden.

 

Hvis du er interesseret i vores projekt, så ring til tel nr. 39761060 (Adrienne), nr. 24486856 (Susanne), nr. 50552580 (Svend), 29266507 (Astrid og Arturo), eller skriv til Watoto skoleprojekts e-mail adresse: watotoskoleprojekt@gmail.com

Vi beder foreningens nye medlemmer fortælle, om de har mulighed for at bidrage med et fast beløb hver måned, eller om de blot ønsker at støtte med et engangsbeløb. Intet beløb er for lille.

 

Med tiden håber vi at få flere medlemmer, så flere børn kan få et skolestipendium og derved en bedre fremtid sikret.

Vi ønsker at vores forenings medlemmer skal føle dette projekt som en fælles opgave. Derfor arrangerer vi en fælles aktivitet hver 3. lørdag i måneden i Sct. Andreas kirkes menighedssal kl. 18-21 efter vigilie messen kl. 17. Vi spiser middagsmad sammen og bagefter ser vi en film eller hører om et tema. Vi håber at kunne indsamle lidt ekstra penge ved disse aftener, så vi fortsat kan sikre skolepengene til pigerne hver måned.

 

Fra september vil der også være en månedlig aktivitet i Skt. Knud Lavard kirke i Lyngby. Se opslaget i din kirke!

 

Gør en forskel

Bliv medlem af

Watoto skoleprojekt

 

 

                                                                                                   

Watoto skoleprojekts bankkonto er: Nordea

reg. nr. 2135, Kontonr.:0756-446-266.

   

© Ord på Vejen